Звездата на Ферари Шарл Льоклер коментира разделите на Скудерията с част от висшестоящите си служители в последните месеци и ги сравни с представянето на „Черните кончета“ на пистата от началото на сезон 2023 във Формула 1.

В първите три кръга за годината монегаскът спечели само шест точки, благодарение на 7-то си място в Гран При на Саудитска Арабия. В Бахрейн и Австралия той дори не стигна до финала. В същото време неговият съотборник Карлос Сайнц има спечелени 20 пункта с най-добро класиране от 4-то място в Бахрейн.

Според Льоклер в Маранело трябва да се притесняват повече за това си незадоволително представяне на пистата, а не за напусналия персонал. От началото на година с Ферари се разделиха дизайнерът на шаситата Давид Санчес, а вчера стана ясно, че спортният директор на „Черните кончета“ Лоран Мекис ще оглави екипа на Алфа Таури догодина.

„Нека бъдем честни, ако говорим за представянето на пистата, то не беше такова, каквото искахме да е в началото на сезона. За мен първите три състезания бяха едно бедствие. Но тази пауза от три седмици беше добре дошла за нас, тъй като тя ни позволи да погледнем добре нещата и да видим как да оптимизираме пакета, с който разполагаме.

„Ако погледнем случващото се извън пистата, разбира се имаше едно реструктуриране в отбора, което се вижда ясно. Разбираме се добре с Лоран, но на всички ни е ясно, че такава възможност не е за пропускане. Отборът не е само един човек. Аз съм уверен с бъдещето с визията, която Фред (Васьор) има. Много съм уверен“, обясни Льоклер пред медиите в Азербайджан.

„Мисля, че той е много открит относно това, което той иска да постигне и начина, по който иска да го постигне. Това ми дава увереност, може би повече от всякога“, добави още монегаскът.

Той също така коментира и появилите се в последните дни и седмици слухове, че преговаря с Мерцедес.

„Не, не сме говорили с тях, все още не сме. За сега съм фокусиран върху сегашния ми проект – Ферари. Както вече казах, аз имам пълна вяра и увереност в бъдещето на отбора. А след това ще видим какво ще стане“, обясни Льоклер.