Пилотът на Ферари Шарл Льоклер бе най-бърз в третата тренировка преди квалификацията за домашното му Гран При на Монако. Монегаскът записа време от 1:11.369 в квалификационната си симулация в края на тренировката. 

Шарл е с 0.197 секунди по-бърз от Макс Верстапен, който се забърка в един инцидент в края на сесията. Тогава нидерландецът се движеше бавно в последния сектор и блокира Естебан Окон, Логан Сарджънт и съотборника си Серхио Перес. Комисарите обявиха, че ще разследват този инцидент преди квалификацията.

Трети в последната тренировка остана Люис Хамилтън. В топ 5 влязоха още Оскар Пиастри и Перес. В дъното пък остана Валтери Ботас, който бе замесен в единствения по-сериозен инцидент, довел до червен флаг. Финландецът удари бариерите и счупи предното си дясно окачване.

Квалификацията за неделното състезание в Монако е днес от 17:00 часа, като ще бъде много интересно дали Макс Верстапен ще бъде наказан по някакъв начин и това да се отрази на позицията му утре. Квалификацията може да гледате пряко по DIEMA SPORT 3.