Пилотът на Ферари - Шарл Льоклер, беше най-бърз във втората свободна тренировка преди Гран При на Унгария на пистата „Хунгароринг”. Пилотът от Монако постигна 1.17,686 минути в най-бързата си обиколка с меките сликове, като изпревари с 0,015 секунди Ландо Норис с Макларън, чието силно представяне след подиума на „Силвърстоун” продължава.

Пиер Гасли осигури третото място на Алпин, но трябва да се направи уточнението, че отборите разполагаха с по два комплекта по-малко гуми и резултатите от днешната сесия не са съвсем представителни.

За разлика от първата тренировка втората премина на сухо и пилотите използваха средно твърдите и меките сликове, като нямаше и прекъсвания заради червени флагове. Най-много време загуби Оскар Пиастри, който прекара 20 минути в бокса на Макларън заради счупен под на болида му.

Серхио Перес, който се върна на пистата след катастрофата в първата сесия допусна нова грешка – солидно блокиране на колелата при спирането за един от завоите, това го лиши от един комплект меки сликове и в крайна сметка мексиканецът остана едва 18-и.

По-ниските температури и по-ниското ниво на сцепление на пистата се отразиха зле на представянето на Мерцедес, като Люис Хамилтън остана 16-и, на малко над 1 секунда от Леклер, а Джордж Ръсел завърши последен, 20-и.

Световният шампион Макс Верстапен с Ред Бул не успя да влезе в топ 10 и завърши 11-и.