Почетният президент на Мерцедес Ники Лауда изрази своето възмущение от начина, по който стюардите проведоха Гран При на Бразилия. Макар състезанието да донесе поредната двойна победа за отбора му, легендата на Формула 1 имаше много забележки към състезателните директори.

Стартът на „Интерлагос“ започна с кола за сигурност заради проливните дъждове, а надпреварата продължи над 3 часа след две прекъсвания с червени флагове, породени от инциденти и тежките метеорологични условия. Общо взето половината от всичките 71 обиколки преминаха с кола за сигурност на пътя, а публиката на трибуните неведнъж изрази своето неодобрение.

„Тези постоянни прекъсвания не бяха в духа на Формула 1“, коментира Лауда. „Условията бяха перфектни за дъждовно състезание. Това беше чудесен пример, че всичко е прекалено регулирано. Окей, всички топ пилоти имаха моменти на криза, може би без Люис Хамилтън. Това обаче е нормално за състезание под дъжда.“

„Мисля, че се допуснаха доста грешки, така че трябва да поговорим с Чарли Уайтинг (състезателният директор на Формула 1 – б.р.) как да се справяме по-добре. Пилотите трябва да се състезават, дори при най-трудните условия“, заяви Лауда.