Пилотът на "Астън Мартин" Ланс Строл очаква с нетърпение да започне новия сезон във Формула 1 без контузии.

25-годишният канадец, син на собственика на отбора Лорънс Строл, се появи на откриването през 2023 година в Бахрейн със счупен палец на крака и китки след инцидент с велосипед в Испания две седмици по-рано.

"Апартаментът ми е отрупан с възглавници и не ми е позволено да тръгвам", пошегува се той, когато го попитаха преди представянето на новата болид на неговия отбор какви предпазни мерки взема при тренировките за сезона, започващ на 2 март.

"Вече бягам. Гледам как стъпвам, докато бягам. Без усукване на глезена, нищо от тези неща. Просто бягам с права крачка. Просто се грижа за себе си и искам да стигна до тестовете в Бахрейн тази година", добави той.

Снимки в социалните медии на разходка със сноуборд през гора през януари обаче показват малко по-различна история.

"Наслаждавах се на малко почивка с приятели и семейство, хапнах няколко понички и изпих няколко бири, но все още тренирам здраво и сега съм готов да се върна към състезанията", призна той за зимната ваканция.

Освен че е карал ски в Западна Канада, Строл добави, че е прекарал много време в размисъл за миналия сезон и за това как да се върне по-силен.

Съотборникът му Фернандо Алонсо беше на подиума осем пъти миналата година и завърши четвърти в общото класиране с 206 точки. Строл беше 10-и и със 74.

"Миналата година той беше по-бърз. Имам някои идеи върху какво да работя и какво искам да подобря. Мисля, че нямахме много късмет миналата година и това донякъде направи нещата по-предизвикателни. Имаше много състезания, в които имахме технически проблеми", заяви още канадският пилот.