Британският пилот на МакЛарън Ландо Норис спечели квалификацията за спринта в Бразилия, който ще бъде малко по-късно днес. С второ време завърши трикратният световен шампион Макс Верстапен. Нидерландецът вчера завоюва полпозишъна за неделното състезание на "Интерлагос".

Трети на старта ще бъде съотборникът на трикратния световен шампион Серхио Перес, който бе с 0.134 по-бавен от Норис, въпреки че в края на втория сектор бе с 0.128 по-бърз от пилота на Макларън. Авансът на Верстапен на втората контрола бе 0.188, но и той не му бе достатъчен, за да се пребори с Норис.

Четвърти и пети в спринта ще стартират пилотите на Мерцедес Джордж Ръсел и Люис Хамилтън, които също имаха аванс пред Норис в края на втория сектор, но загубиха в третия, който практически се кара на пълна газ и има само един реален завой. Шести ще потегли Юки Цунода, а зад него на четвъртата редица ще застанат Шарл Леклер и Дениъл Рикардо.

Най-бавни в SQ3, в която всички пилоти направиха само една бърза обиколка, но не заради времето както бе вчера, а заради лимита от само един комплект гуми, бяха Карлос Сайнц и Оскар Пиастри. Сайнц, Пиастри и Перес трябваше да карат в SQ3 с вече използвани гуми, което обяснява изоставането на Сайнц и Пиастри и показва колко силна е била обиколката на Перес.

Първи извън топ 10 в спринта ще стартира Кевин Магнусен, който бе с 0.051 по-бавен от завършилия SQ2 на десетото място Цунода. Заедно с датчанина аут след вторите 10 минути на днешната квалификация бяха съотборникът му Нико Хюлкенберг, Пиер Гасли и Валтери Ботас.

Фернандо Алонсо дори не се появи на пистата в хода на SQ2 заради пораженията по предния ляв край на неговия болид, дошли след удар в Естебан Окон в края на SQ1.