Руският пилот Даниел Квят ще се завърне в "Торо Росо" през новия сезон на Формула 1 за 2019 г., обявиха от екипа.

"Торо Росо винаги ме е карал да се чувствам като у дома си и съм сигурен, че ще бъде същото и през следващия сезон. Ще дам всичко от себе си, за да доставя онова, което екипът очаква от мен, и не мога да чакам всичко да започне отново", заяви Даниел Квят.

Руснакът заменя Пиер Гасли, който преминава в "Ред Бул", а партньорът му все още не е известен. Новозеландецът Брендън Хартли засега държи другото място, но позицията му е застрашена.

24-годишният Квят се състезава за "Торо Росо" през 2014 г., преди да бъде привлечен от "Ред Бул" и се завърна, след като беше освободен в средата на 2016 г. Така това ще бъде за трети път в Торо Росо и общо четвърти в семейството на Ред Бул. 24-годишният руснак бе част от Торо Росо от 2014 преди да бъде повишен в Ред Бул през 2015 и да заеме мястото на Себастиан Фетел.

Само че след Гран При на Русия през 2016 Квят бе изпратен отново във втория тим в размяна с Макс Верстапен. След още година и половина пък Квят бе свален и от болида на Торо Росо заради разочароваща серия от инцидента.

Руснакът бе върнат за състезанието в САЩ месец по-късно, но след като не взе точки в него, бе изцяло отстранен от програмата на Ред Бул.

През тази година той бе в ролята на тестов пилот на Ферари, но заради липсата на опции ще бъде отново в състава на Торо Росо през 2019.