Руският пилот на Алфа Таури Даниил Квят заяви, че кариерата му във Формула 1 е преминала твърде бързо и не изключва вероятността да се оттегли от спорта след края на сезона. Това той каза в интервю за "Motorsport Week".

Последното състезание за 2020 година ще се проведе в Абу Даби от 11 до 13 декември. Предполага се, че 26-годишният Квят ще напусне отбора в края на сезона, а на негово място ще застане японецът Юки Цунода.

"Мисля, че кариерата ми във Формула 1 отлетя твърде бързо. След дебюта си във Формула 1 дори не разбрах какво се случи. Дойдох във Формула 1 от GP3 (сега Формула 3) и пропуснах една стъпка по пътя си", каза Квят.

"Мисля, че винаги ми липсваше опит във Формула 1, защото всичко се случваше твърде бързо. Върнах се миналата година с напълно различен подход. Не че забравих всичко, което направих преди, но започнах нова страница. Успях да науча нови неща, тази година успях да постигна голям напредък, и мисля, че като цяло последните две години бяха много конкурентни", добави той.

Квят дебютира във Формула 1 през 2014 година с "Торо Росо" (сегашното име е "Алфа Таури"). През 2015-а и началото на 2016-а караше за отбора на Ред Бул, след което се върна в Торо Росо, откъдето беше уволнен преди края на сезон 2017. Руснакът прекара следващата година във Ферари в ролята на пилот за развитие. През 2019 година ръководството на Ред Бул върна Квят на Торо Росо.

В кариерата си Квят има 108 старта от Формула 1, в които постигна три подиума.