Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер коментира пред медиите, че счита Макс Ферстапен за толкова талантлив, колкото и Себастиан Фетел по времето, когато той се състезаваше с болид на австрийския тим.

"Макс е много талантлив пилот, когато е в болида, той се сражава като лъв. Но той действително ми напомня на Фетел, дори по това как влиза в машината. При това, той все още е млад. В годините си за Ред Бул Себастиан се справяше фантастично със задачите си, той знаеше, че дори да е много талантлив, важното беше да се труди усърдно, за да стане най-добрият, той анализираше съперниците си и техните слабости", коментира Хорнер.

"Себастиан общуваше с механиците, конструкторите и с инженерите, той искаше да си изясни концепцията и философията при създаването на болида. Това много му помогна - през 2012 година той стана съвършен пилот. Дали Макс ще е същият пилот? Със сигурност не, но той има навици, за да стане многократен световен шампион. Новото поколение пилоти като Макс и Льоклер ни носят голямо удоволствие. Важна е и техниката, фокусът трябва да е върху пилотите и качествата им, а не технологията", добави той.