Шефът на "Ред Бул" Кристиан Хорнер приветства увереността на Серхио Перес в съботния спринт за Гран При на Бразилия в Сао Пауло и отново каза, че мексиканецът ще продължи да се състезава за шампионите във Формула 1 през следващата година.

Хорнер добави, че спекулациите за бъдещето на пилота не са нищо друго освен "шум", дори и да са засегнали Чеко.

"Това е само шум отвън, отвътре всичко винаги е било ясно. Напълно съм уверен, че той ще бъде наш пилот през следващата година", каза шефът на тима.

Перес вдигна рамене, когато го попитаха за бъдещето му и каза: "В спорта съм от 13 години и знам, че всеки има различен дневен ред, дори журналистите. Свикнал съм с това".

Мексиканецът завърши трети в спринта, което е първото му класиране в топ 3 след Гран при на Италия през септември, но ще стартира девети в основната надпревара в неделя, след като жълт флаг прекъсна силната му обиколка в квалификацията.

"Наистина показва голяма увереност и страхотно желание", каза Хорнер.

Докато неговият съотборник Макс Ферстапен доминира през сезона, осигури си трета световна титла в Катар миналия месец пет кръга преди края и спечели 16 от 19-е старта досега, Перес има в своя актив по-малко от половината точки на нидерландсия пилот. Той също така се бори с Люис Хамилтън от "Мерцедес" за второто място при пилотите.