Пилотът на Ферари - Карлос Сайнц, който започва последния си сезон в Маранело обяви на тестовете в Бахрейн, че няма да бърза при решението си къде да продължи кариерата му във Формула 1.

Испанецът ще си тръгне от Ферари след 4 години в тима, а на мястото му идва 7-кратният световен шампион Люис Хамилтън.

„Предполагам, че като при всички пилоти, които договори изтичат в края на този сезон, и аз ще прегледам всички възможности, ще говорим с всички отбори и ще видим как прогресират те и докъде са стигнали. В момента най-важното за нас е силното ни представяне на тестовете, след това ще има време да мислим и за други неща. Предстоят ни 24 състезания, сигурен съм, че последните ще са по-емоционални за мен. Знам, че мога да разчитам на пълната подкрепа на Фредерик Васьор и Ферари, надявам се, че имам още много години във Формула 1 и няма да бързам с решението къде да карам догодина и в следващите сезони.”

Сайнц допълни, че има амбиции да печели състезания тази и в следващите години, а испанецът се смята за един от пилотите, към който има сериозен интерес от страна на Ауди, като германците влизат във Формула 1 през 2026 и Заубер ще е техният заводски тим.