Карлос Сайнц се надява да е на възможно най-добро ниво още от първото си състезание като пилот на Ферари. Испанският състезател предположи, че вероятно бързо ще свикне с промяната на отбора, тъй като през последните четири години кара за три различни екипа. Напусна Торо Росо в края на 2017 година и се присъедини към Рено. След два сезона с френския тим отиде в Макларън, където бе до края на 2020 година.

„Намерението ми е да съм на 100% готов още от първото състезание. Реалистично погледнато обаче опитът ми от смяна на отбори през всички тези години сочи, че това е много трудно постижимо. Има неща – изживявания, чувства, през които трябва да преминеш старт след старт или състезателен уикенд след състезателен уикенд. Винаги научаваш повече от надпреварите, отколкото от тестовете", заяви Сайнц.

„Ден и половина предсезонни изпитания на пилот със сигурност няма да помогне. Същевременно ще се опитам да разчитам на опита си, придобит от смяната на отбори и ще се постарая да съм на максимално добро ниво, на 100% от първото състезание. Става дума за нивото, което мисля, че демонстрирах в Макларън", добави още той.

„Това обаче зависи и от първото усещане в колата и колко близо смяташ, че си до лимита от излизането от пита. Ще ми трябва малко време да разбера това, какви настройки ще искам, така че болидът да ми пасне и след това да видим как ще продължим“, каза испанецът.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.