Мерцедес води в отборното класиране във Формула 1 на паузата в шампионата. „Сребърните стрели“ имат 345 точки начело, като спечелиха и последното състезание преди едномесечната пауза.

Перфектната стратегия на Мерцедес сработи идеално в Унгария и така Люис Хамилтън, който стартира от първа позиция на „Хунгароринг“, ликува. Британецът е лидер в подреждането на при пилотите с 213 точки, на 24 пред големия си конкурент Себастиан Фетел (Ферари).

Междувременно другият пилот на тима Валтери Ботас има 132 пункта в актива си и е четвърти.

В предаването на DIEMA SPORT 2 – „Формула 1 Токшоу“ бе направен подробен анализ на представянето на двамата пилоти до момента през сезона и на тима като цяло.

В студиото бе дискутирано, че през настоящия сезон техническото предимство не е на страната на Мерцедес, а основният им конкурент Ферари се развива доста по-силно от техническа гледан точка. Въпреки това, „Сребърните стрели“ постигнаха по-добри от очакваното и това им позволи да поведат колоната.

Какво още обаче казаха анализаторите за цялостното представяне на отбора и двамата пилоти, изхождайки и от предварителните очаквания, вижте в прикаченото видео.