Настоящият договор на Макс Верстапен с Ред Бул изтича в края на 2028 година, а двукратният световен шампион вече няколко пъти намекна, че това може да бъде и неговият последен контракт във Формула 1. Разбира се тези намерения на нидерландеца могат да се променят, но в Ред Бул ще бъдат длъжни да се застраховат и да потърсят пилота, който да наследи Верстапен, когато той се раздели с екипа от Милтън Кийнс.

По думите на ръководителя на „Биковете“ Кристиан Хорнър тази задача няма да бъде лесна, тъй като едва ли ще се намери талант, съизмерим с този на Верстапен.

„Няма друг като Макс. Ако погледнем обратно към 2021 година и напрежението, на което той беше подложен на моменти той направи няколко страхотни състезания въпреки него. На „Зандвоорт“ цялата му нация се беше превърнала в нощен клуб за уикенда - шумът на стартовата решетка, очакванията и кралското семейство бяха там.

„Аз помня как го гледах, докато се подготвяше за състезанието. Един 24-годишен мъж, който има тази способност да се откъсне от случващото се около него и да се фокусира върху своите задължения. Той направи едно страхотно състезание, спечели го, но след това не празнува с публиката. Директно се фокусира върху следващото състезание“, сподели Хорнър.

Британецът също така коментира и представянето на втория пилот на Ред Бул – Серхио Перес, който се присъедини към „Биковете“ в края на 2020 година. От тогава насам мексиканецът има спечелени четири състезания и записа общо 19 подиума в първите си 46 старта за Ред Бул.

„Кариерата на Чеко висеше на въжето и ние му дадохме шанс и той ни се отплати с четири победи и още много подиуми. Той кара все по-добре и по-добре и трупа увереност. Най-голямото предизвикателство за Чеко ще е да запази това представяне в 23 старта, тъй като знаем, че това е една от силните страни на Макс, а именно неговото постоянство в хода на сезона“, обясни Хорнър.