Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнър коментира ситуацията в отбора и увери, че двамата пилоти Макс Верстапен и Серхио Перес получават равен шанс да се борят за титлата във Формула 1. Това си изказване Хонрър направи в опит да успокои страстите при "биковете" след някои неразбирателства между Верстапен и Чеко. 

„За нас, като отбор, отговорността е да дадем на двамата ни пилоти равен шанс, еднакви възможности, едни и същи коли, да се борят за титлата. И от тях вече ще зависи какво ще направят на пистата. Ние разполагаме с двама страхотни пилоти в лицето на Макс и Серхио, между двамата има взаимно уважение и очаквам това да продължи така", заяви Хорнър.

В Саудитска Арабия Макс отново не изпъни заповедите от бокса докато преследваше Перес, който беше начело, но Серхио демонстрира, че може да отговори на натиска на световния шампион, който накрая се отказа да го гони. Все пак, Макс отново не послуша тима и записа най-бързата обиколка в последната обиколка на "Джеда". По този начин той взе бонус точката от Перес и към момента е начело в класирането.