Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнър твърди, че никога не е чувал Люис Хамилтън да похвали способностите на основния си съперник Макс Верстапен.

Двамата участваха в една от най-напрегнатите и токсични битки във Формула 1 за световния шампионат през миналия сезон, в която нидерландецът грабна титлата при противоречиви обстоятелства във финалното състезание в Абу Даби. Въпреки че титлата отиде в полза на звездата на Ред Бул поради скандалните решения под автомобила за сигурност, които попречиха на Хамилтън, в сезона вече имаше доста инциденти, които само подклаждаха напрежението между две от най-добрите звезди на Формула 1.

Двамата се сблъскаха на Гран при на Великобритания на Силвърстоун в първата обиколка, изваждайки Верстапен от състезанието, докато друга катастрофа на Монца за Гран при на Италия доведе до оттеглянето на двата автомобила. Това бележи контраст с тази кампания, в която неспособността на Мерцедес да предизвика Ред Бул позволи на Верстапен да се насочи към вероятни титли един до друг. Верстапен беше предизвикан в началото от Чарлз Льоклер от Ферари, но въпреки че се дуелираха тежко на пистата, Хорнър вярва, че годините им в състезания един срещу друг в миналото са помогнали за изграждането на здравословно уважение към таланта на другия.

„Знаете ли, има разлика, може би има различно уважение с Чарлз“, каза Хорнър в подкаста „Отвъд мрежата“. „Те се състезават още от деца и има взаимно уважение. Никога не съм чувал Люис да признае добрите качества на Макс", заяви той.