Пилотите на Ред Бул не спряха в бокса при появата на виртуалната кола на сигурността, което постави Макс Верстапен в неизгодна позиция спрямо пилотите на Ферари, но Серхио Перес, който също остана на пистата, се върна в челото.

“Стратегически, днес действахме правилно - потвърди шефът на тима Кристиан Хорнър. - Беше много важно да останем на пистата при първата виртуална кола на сигурността, особено за състезанието на Чеко. Разполагахме със страхотно състезателно темпо, рискувахме с бокса на Макс в края, но Макс кара отлично през целия уикенд и решихме, че рискът си струва.”

Хорнър коментира и темата за нарушаване на ограниченията на трасето, тъй като днес имаше доста наказани пилоти, включително Люис Хамилтън и Карлос Сайнц.

“Мисля, че тази тема трябва да се преразгледа, тъй като заради това всички изглеждаме като аматьори, тъй като много пилоти получиха наказания - коментира Хорнър. - Тук много лесно се допускат грешки и този проблем трябва да бъде решен за догодина, дали чрез бордюрите или поставяме на друга зона за сигурност отвъд бордюрите, за да е всичко напълно ясно.”