Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнър не е убеден, че наемането на дебютанта Логан Сарджънт от Уилямс ще повлияе положително на популярността на Формула 1 в Щатите. Факт е, че Формула 1 става все по-популярна в Америка и тази година Щатите ще приемат три състезания: в Маями, Остин и Лас Вегас.

“Страхотно е, че за Уилямс ще кара млад и талантлив американски пилот, но в действителност Формула 1 има нужда от “американски Верстапен”, представете си какъв ще е ефектът от това!”

Хорнър, разбира се, е прав, но проблемът е, че в момента няма американски пилот, който да е на нивото да влезе в битката за световната титла във Формула 1 в близко бъдеще и също така, дори и да има такъв, то той трудно ще намери място директно в някой от големите отбори в световния шампионат.

“Проблемът е, че ако Логан завършва 14-и или 15-и, това няма да впечатли особено публиката - допълни Хорнър. - Но ако има американски пилот, който да се бори в челото, то той ще има същия ефект, който предизвика Фернандо Алонсо в Испания или Серхио Перес в Мексико. Формула 1 има нужда от млад, талантлив и конкурентен американски пилот.”