Шефът на Ред Бул Рейсинг във Формула 1 Кристиан Хорнер коментира, че няма да бъде продуктивно, ако броят на състезанията в календара се увеличи още повече. Според него шампионатът е достигнал точката си на пресищане в настоящия вид с 21 старта.

Наскоро стана ясно, че собствениците на Ф1 „Либърти Медия” умуват над варианта броят на състезанията да достигне 25, което би значело, че ще има стартове от януари до декември. Болшинството фенове и анализатори са против подобен ход, а настроенията очевидно се споделят и от отборите.

„Според мен 21 състезания е пред точката на пресищане”, заяви Хорнер. „Мисля, че в нашата книга не може да има повече глави, а ако преминем отвъд, това вече ще бъде напълно лишено от смисъл.”

„Считам, че намаление до 15 или 16 състезание ще бъде прекалено, но в същото време 21 състезания е горният лимит. Трудно е. Трудно е заради момчетата в гаража, заради служителите, които организират пътуванията. Трудно е на всички, които участват, а най-вероятно ще бъде неприятно и за зрителите. Всичко над 24 състезания ще бъде прекалено”, допълни британецът.