Очакваният трансфер на Нико Хюлкенберг от Рено в Хаас няма да се състои. Това стана ясно днес, когато от американския тим потвърдиха, че и през следващия сезон титулярни пилоти ще продължат да бъдат Кевин Магнусен и Ромен Грожан.

Вече на няколко пъти Хаас отлагаха съобщението за Хюлкенберг, за когото е сигурно, че напуска настоящия си тим от Формула 1 в края на сезона. Това прави събитията около германеца крайно любопитни, тъй като в последно време тръгнаха слухове, че Ферари го иска за заместник на Себастиан Фетел.

През следващата кампания Рено ще разчита на Естебан Окон за съотборник на Даниел Рикиардо. По принцип французинът беше почти договорен да кара за френския тим, но сделката пропадна в началото на годината и той остана резервен пилот на Мерцедес.

Хаас прояви завиден интерес към услугите на 32-годишния Хюлкенберг, тъй като в момента взаимоотношенията между Магнусен и Грожан не са никак добри. На няколко пъти двамата бяха публично скастряни от шефа на тима Гюнтер Щайнер. Именно италианецът е взел и крайното решение относно Хюлкенберг.

„Изборът (между Хюлкенберг и Грожан – б.р.) беше труден, защото и двамата са много добри пилоти. Надявам се Нико да остане във Формула 1 и през следващата година”, заяви Щайнер.

„Харесвам го, той е добър пилот. В крайна сметка решихме да останем с Ромен.”

„Той е част от отбора вече 4 години, познаваме неговите върхове и падения. Знаем, че когато има ден, той е много силен състезател. Той познава отбора много добре.”

„Най-голямата причина е нашата кола през настоящия сезон, която не се представя по начина, по който искаме. В крайна сметка това няма нищо общо с пилотите, с които разполагаме в момента. Всичко се дължи на колата, това ни е ясно. Да променим пилот сега – не знам дали това би ни помогнало да подобрим колата. Би могло и така да се окаже, но би могло да има и обратния ефект, защото един нов човек няма да е наясно откъде сме тръгнали”, добави Щайнер.