Нико Хюлкенберг успя да ентусиазира феновете по трибуните на „Ред Бул Ринг” днес, след като излезе втори в началото на спринтовото състезание, но когато пистата започна да изсъхва той беше изпреварен от Серхио Перес и Карлос Сайнц.

Малко по-късно пред Нико мина и Ланс Строл и германецът беше повикан в бокса за сликове за последните 8 обиколки на надпреварата. С гумите за сухо Хюлкенберг беше много бърз и изпревари Ландо Норис и Естебан Окон, за да излезе шести и да донесе „неочаквани” точки за Хаас в спринта.

„Беше натоварено състезание, но определено с добър край за нас – обясни Хюлкенберг. – Не сме очаквали, че ще вземем точки в спринта, така че съм доволен. При тези смесени условия беше забавно. Тимът реагира много добре, сликовете бяха единственото правилно решение за нас, тъй като гумите интермедия се износваха много бързо и губех темпо.”

„Автомобилите зад мен започнаха да ме застигат, а аз вече нямах достатъчно сцепление и ми беше ясно какво ще стане – заяви германецът. – Джордж Ръсел беше първият, който спря за сликове и от бокса ми казаха, че колата му се държи добре, затова и решихме да го последвам.”