Отборът на Ред Бул вече работи по двигателя за 2026 година, когато регулациите ще бъдат променени. Съветникът на "биковете" д-р Хелмут Маркo разкри последна информация за разработването на новия силов агрегат. 

„Наясно сме, че предприемаме голям риск. Затова разчитаме на много опитни хора и предполагаме, че всичко ще бъде наред“, сподели д-р Марко пред Formel 1.

„Настоящите отзиви за двигателя с вътрешно горене ни карат да се чувстваме добре. Не очаквам да сме в неизгодно положение спрямо нашите конкурентни. Надеждността също ще бъде добра", допълни той.

„Освен това ще работим с Форд. По този начин имаме партньор, който има опит в такива технологии. Що се отнася до електрическата част на двигателя, вярвам, че ако Форд не разполага с нещо собствено, ще започне да работи заедно с млади компании или стартиращи предприятия", добави Хелмут Марко.

„Що се отнася до батериите, със сигурност можем да използваме известно ноу-хау. Това много важно допълнение за нас и ни кара да мятаме, че с него ще бъдем конкурентоспособни“, завърши съветникът на Ред Бул.