Предното крило на Мерцедес W15 привлече внимание при представянето на колата и предизвика още повече шум през следващите дни. То е коментирано и от съперници, включително от Ред Бул.

„Вече видяхме крилото на Мерцедес. Всички го видяха и всички ще го изследват внимателно, защото това е много важна част от един болид. Но това е видим трик, а може да има други, невидими. Те започнаха от нула или почти от там, след като видяха всички добри идеи през последните две години“, заяви съветникът на Ред Бул в F1 Хелмут Марко

„Ако сме успели да отстраним някои слабости на нашия автомобил, то не би трябвало да има някакъв проблем с RB20. Но кой знае, може някой съперник да е открил нещо специално по време на развитието“, допълни 80-годишният австриец.

В самия екип на Мерцедес бяха предпазливи и обрани в коментарите и очакванията си. Основната причина за това е толкова голямата смяна концепцията на болида на екипа от Бракли. Дотам се стигна след два трудни сезона и множество проблеми с F1 W13 и F1 W14.