Съветникът на Ред Бул д-р Хелмут Марко разкри причините за освобождаването на Ник де Врис. Той заяви, че така и не е имало някакви признаци за подобрение от страна на нидерладнеца. Така пилотът на Алфа Таури ще бъде заменен от Даниел Рикардо.

„Очаквахме, че тази година той ще бъде поне равен на съотборника си Юки Цунода, но това така и не се случи. Всъщност той винаги е бил с три десети от секундата по-бавен“, продължи Марко. „Така и не видяхме някакво подобрение. Де Врис на 28 години, има много опит и е успял да натрупа много знания като тест пилот в различни автомобили от F1. В моите очи не можете да го сравнявате с някой млад новобранец", сподели Марко относно рокадата в тима.

„В края на април в Баку той започна добре уикенда. Това ме накара да мисля, че ще се представи по-добре. В крайна сметка той отново катастрофира. За съжаление той не направи нито една супер обиколка, която да ни изуми“, каза още съветникът на Ред Бул.

„Трябваше да направим нещо. Защо трябва да чакаме и какво значение имат още две състезания, ако не виждате подобрение? Де Врис е много приятен човек, но скоростта му просто не беше налице“, допълни той.