Съветникът на Ред Бул доктор Хелмут Марко обяви, че очаква Ферари да остане най-сериозният съперник на световните шампиони във Формула 1 в първите стартове за сезона. Ред Бул стартира в Бахрейн с двойна победа, а Шарл Льоклер отпадна заради повреда и Карлос Сайнц завърши 4-и, след като не успя да задържи атаката на Фернандо Алонсо с Астън Мартин към подиума.

“Ясно е, че Ферари разполага с най-мощния двигател, имат най-високата скорост, но задвижващата им система не е от най-надеждните - коментира 79-годишният бивш пилот. - А какъв е смисъл да имаш най-мощния мотор, ако не можеш да завършваш състезанията? Но, да, те имат по-висока максимална скорост от нас и трябва да се справим с това. Като стигнем до някоя писта като “Монца”, тогава ще видим какво ще стане.”

В същото време шефът на Ред Бул Кристиан Хорнър отхвърли твърденията на пилота на Мерцедес Джордж Ръсел, че световните шампиони ще спечелят всички състезания този уикенд.

“23 състезания са истински маратон и най-важното е да си постоянен през целия сезон. Бахрейн беше страхотен старт, но ние очакваме нашите съперници да се върнат в битката още в следващите стартове”, обясни Хорнър.