Фернандо Алонсо ще направи Астън Мартин отбор №2 във Формула 1 зад Ред Бул, убеден е Хелмут Марко. В петъчните свободни тренировки в Джеда двукратният световен шампион единствен поддържаше близко темпо до това на Макс Верстапен и Серхио Перес. В края на деня той раздели пилотите на Ред Бул в класирането. Самият Алонсо каза след това, че изобщо не е сигурен каква е скоростта на AMR23. Даде за пример Бахрейн, където оглави едната петъчна тренировка, а в квалификацията бе пети.

„Ферари има още малко резерви в двигателя си. Зад нас – или поне така изглежда – ще се води вълнуваща битка между Алпин и Фернандо Алонсо. И Ферари в някаква степен“, заяви 79-годишният австриец.

„Алонсо кара трета младост. Човек винаги трябва да го взима предвид. Изпреварването му спрямо [Люис] Хамилтън в Бахрейн бе невероятно. Вярвам, че той ще направи Астън Мартин отбор №2 във Формула 1“, допълни Марко

„В момента само Макс е сравнително напред. Перес е точно пред Алонсо. Вижда се, че голямата разлика се дължи на самия Макс. Той изкара сравнително лош грип. Всъщност за първи път този сезон го видях да се препоти в колата. Иначе не вярваме, че Ферари и Мерцедес ще се справят с проблемите си бързо. Затова виждам Астън Мартин като основен съперник. Не мисля, че Мерцедес ще е конкурентоспособен преди лятото“, допълни съветникът на Ред Бул.