Люис Хамилтън гледа на преминаването си от Мерцедес във Ферари като началото на "нова глава" от кариерата на британския пилот във Формула 1. Британецът говори пред медиите за първи път след подписването на 2-годишен договор с италианския конструктор, който започва през следващия сезон.

39-годишният Хамилтън се присъедини към Мерцедес от Макларън през 2013 и през миналия август подписа за две години. Той обаче се отказа от втория сезон, в който щеше да спечели 100 милиона паунда.

"През лятото все още виждах бъдещето си в Мерцедес. През новата година обаче получих предложение, което реших да приема. То беше най-трудното през целия ми живот. Имам отношения с Мерцедес от 13-годишен и този отбор ме е подкрепял винаги. Извървяхме дълъг път заедно, създадохме история във Формула 1 и се гордеем с постиженията ни", заяви Хамилтън, цитиран от агенция ДПА.

"В края на краищата обаче, аз имам да пиша и моята си история. Усетих, че е време да отворя нова глава в нея".

Шест от рекордните седем титли за Хамилтън са спечелени именно с Мерцедес. Той обаче не е побеждавал от две години и в общо 45 поредни старта, което най-вероятно е повлияло за неговия избор. / БТА