Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън смята, че всички пилоти в първото състезание от сезон 2020 в Гран При на Австрия ще бъдат „тотално ръждясали“ заради най-дългата пауза във Формула 1 в историята. От края на сезон 2019 до първия старт тази година на 5 юли в Австрия ще са минали 217 дни, с което предишният рекорд от 189 дни между края на сезон 1965 и 1966 бе подобрен.

„Нямам търпение да дойдат петъчните тренировки в Австрия. В същото време съм сериозно притеснен, че след повече от седем месеца всички ще сме тотално ръждясали. Да не забравяме, че паузата между сезоните и без това е дълга, но сега стана буквално по-продължителна и това няма как да не ни се отрази“, сподели Хамилтън.

„Това се отнася не само до пилотите, а и за инженерите, техниците, механиците и хората, вземащи решенията от питуола. При тях такава пауза също се отразява негативно, губиш ритъм и мозъкът ти има нужда да влезе отново в ритъм. Аз лично ще трябва да остана по-дълго време в симулатора, което не е от любимите части на подготовката. Сега обаче се налага и е за мое добро, защото трябва да помогна на тима да се подготви по най-добрия начин за старта на сезона“, каза още пилотът на Мерцедес.