Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън призна, че е трябвало да промени коренно своята диета по време на зимната пауза заради промените в регулациите. Британецът призна, че е трябвало да качи повече мускулна маса и никога преди не се е чувствал толкова силен преди старт на сезон.

34-годишният състезател доминираше в първите две свободни тренировки преди Гран При на Австралия, което го прави голям фаворит за победа в „Албърт Парк” на 17 март.

Според новите правила вече теглото на пилота се мери отделно от това на болида. Състезателят и неговата седалка трябва да тежат минимум 80 килограма. „По време на зимата и паузата можех да ям каквото искам – палачинки, зрънчовци и такива неща. Но останах и много активен”, заяви Хамилтън.

„През последния месец съм много изчистен. Моята телесна мазнина спада и успявам да работя по-ефикасно за точно определени мускули.”

„Не се опитвам да стана Хълк. Отнема време да натрупаш мускулна маса по правилния начин, но беше страхотно да ям по-големи порции.”

„Чувствам се по-силен откогато и да било. Работих по няколко дни с различни хора само и само за да науча нови техники. Работих с треньор-веган, който бил веган през целия си живот и е наистина в много добра форма. Имах сесии и с някои атлети”, допълни Хамилтън.

Проследете на 16-март, събота, от 8 часа българско време квалификацията за Гран При на Австралия – пряко в ефира на  DIEMA SPORT 2  и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. Самият старт ще се състои в неделя, 17-и март, от 7,10 часа, като отново можете да се доверите на DIEMA SPORT 2 и PLAY DIEMA XTRA!