Люис Хамилтън разкри причината, довела до по-слабото му представяне в квалификацията в Монако. Той остана шести, след като започна уикенда добре и бе доволен от подобренията по болида. След това обаче настъпиха проблемите за британеца.

Седемкратният световен шампион се удари в края на третата свободна тренировка. След това той не показа много добра скорост в първите два сегмента от квалификацията. В крайна сметка Хамилтън успя да се измъкне от Q1 и Q2, след което даде шесто време в Q3.

„Опитахме нещо различно през уикенда и имаше известна несигурност с него. Върнахме се наполовина на другия автомобил, докато аз изминах целия път на моя. Казах им: „Трябва да го махнем“, а те ми отговориха, че трябва да го запазим. В крайна сметка мисля, че беше добре. Темпото ни за една обиколка беше малко по-лошо, но все пак смятам, че в състезанието ще е по-добре“, сподели пилотът на Мерцедес.

„Губим прекалено много скорост в средния сектор. Така е още от началото на уикенда. Затова направих промяна в квалификацията, която ни затрудни в последния сектор. В крайна сметка невинаги можем да направим хубави две неща наведнъж“, добави Хамилтън.