Седемкратният световен шампион във Формула 1 - Люис Хамилтън, отново поиска сериозно наказание за отбора на Ред Бул. "Биковете" очакват решението на ФИА относно прескачането на тавана на бюджета през 2021-а година. По-рано през седмицата пък шефът на Макларън нарече случилот се - измама. Британският пилот отново засегна темата преди Гран При на САЩ като заяви, че ако наказанито е леко (само предупреждение или финансово), то това ще е лошо за целия спорт.

„Аз мисля, че спортът трябва да направи нещо по този въпрос. Иначе ще е твърде отпуснато и ако правилата са такива, то отборите просто ще започнат да ги нарушават с лекота. Ако те са похарчили няколко милиона повече и се разминат само с предупреждение няма да е хубаво за спорта. По-добре направо да махнат тавана на бюджетите ако това се случи“, коментира Люис Хамилтън.

Други пилоти като съотборниците във Ферари - Карлос Сайнц и Шарл Льоклер, също застанаха зад Хамилтън. Британецът таи надежди, че по-сериозна санкции на Ред Бул може да доведе до отнемане на титлата на Макс Верстапен през изминалия сезон, което ще я прати именно в неговите ръце. От Ферари пък по-скоро се надяват наказанията към тима на "биковете" да ги ощетяват през следващия сезон.

Себастиен Фетел защити Макс Верстапен, въпреки че според него ФИА също трябва да вземе мерки към бившия му отбор.

„Да, аз мисля по този въпрос и смятам, че ФИА трябва да направи нещата много ясни и прозрачни, при това скоро, защото става малко глупаво. Може би имате право, но лично за мен няма съмнение, че той (Верстапен) е шампионът за 2021 година“, заяви Фетел.