Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън заяви днес, че щетите по автомобила са му коствали 2-ото място и още точки в класирането за Световния шампионат. 
Британецът завърши на 4-о място и изостава вече на 32 точки от Макс Ферстапен след Гран При При на Австрия.

В един момент Хамилтън беше действително на 2-о място, но даде възможност да бъде изпреварен от съотборника си в Мерцедес Валтери Ботас. А младокът от Нидерландия, който кара за Ред Бул, вече има три поредни победи.

Gulliver/GettyImages
89 снимки

"Вече бях казал преди състезанието, че ще бъде много трудно да победим Макс", коментира Хамилтън. 

"Разочароващо е, че загубихме голяма част от мощността отзад в автомобила, което беше причина и да не задържим второто място. Така че загубихме много точки днес".

Иначе каза, че не е карал извън пистата повече от всеки друг пилот днес и няма представа къде е получил щетата на болида си.

"Щях да бъда втори. Бях днес втори, когато очевидно нещо се счупи. Като цяло предвид спецификата на състезанието, щеше да бъде едно лесно второ място. но стана ясно, че няма как да хвана после момчетата, които се откъснаха напред".

През този сезон Хамилтън спечели три от първите четири старта през сезона, но Ред Бул сега взе последните пет.

Следващото състезание е на пистата Силвърстоун, което се приема за домашното трасе на Хамилтън, а с подкрепата на публиката той може да се върне на пътя на победите. Но 36-годишният шампион няма намерение да разпространява фалшив оптимизъм.

"На километри сме зад тях (Ред Бул). Имаме да свършим много работа, за да ги стигнем. Трябва всички да се хващаме здраво. Ред Бул внесоха много подобрения през последните няколко състезания, а ние не донесохме нито едно. Така че трябва да направим нещо, за да имаме възможно най-добри резултати."

В момента Мерцедес са насочили вниманието си към разработката изцяло към автомобила за следващата година, поради възможността за големи промени в правилата, които се коментират.