Седемкратният шампион във Формула 1, пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън сподели мнението си за шансовете да се бори за победа в Гран При през остатъка от сезон 2022.

Guilliver/GettyImages
29 снимки

„Мога ли да спечеля състезание до края на сезона? Мисля, че наистина трябва да бъдем реалисти. Колата Ред Бул беше най-бързата през цялата година. Те все още имат най-бързата кола. Знаете ли, ние сме в позицията, в която сме заради надеждността. Разбира се, беше страхотно да стартираме трети и да имаме шанс да се борим, но поради липсата на истинско темпо, те бяха пред нас през целия уикенд. И същото ще бъде в следващите три състезания. Така че дори и да се случи нещо изключително с някого, е малко вероятно да имаме достатъчно темпо, за да се състезаваме за първо място. Но ние ще направим всичко по силите си“, заяви Люис Хамилтън пред „RaceFans“.

37-годишният британец печели поне по едно състезание до този сезон след дебюта си през 2007-а година. След 19 кръга от кампанията 2022-а Хамилтън е шести в индивидуалното класиране със 198 точки.