Разочарованият Люис Хамилтън заяви, че нито една от корекциите по болида на неговия Мерцедес не е направила разлика след едва 13-ото му място във втората свободна тренировка за Гран При на Австралия.

7-кратният световен шампион от Великобритания изпитва затруднения от началото на сезона, като колата му е значително по-бавна от болидите на Ред Бул и Ферари. Проблемите на германския конструктор с отскачането при висока скорост продължават и Хамилтън изрази гласно разочарованието си от това. „Просто нищо от това, което променихме по колата, не дава резултат в момента“, започна той, след като финишира на близо две секунди зад Шарл Льоклер с Ферари, който даде най-добро време.

„Това е трудното нещо. Започваш да ставаш все по-голям оптимист и след това правиш промени, които не довеждат до подобрение. Направихме някои корекции преди втората свободна тренировка. Първата мина по-добре, втората не особено. Така че не знам, колата просто е коварна“.

Gulliver/GettyImages
 
36 снимки

Хамилтън, който завърши трети в откриващото състезание в Бахрейн, а след това 10-и в Джеда, добави, че не иска да приеме да не е конкурентен около променената писта „Албърт Парк“ този уикенд.

„Разочароващо е, защото се опитваш и опитваш, и дори когато направи добра обиколка, поглеждаме към времената и изоставаме с повече от секунда. Трябва да свършим още много работа, за да скъсим разликата“, допълни британецът.

Съотборникът му в „сребърните стрели“ Джордж Ръсел не се справи много по-добре, приключвайки на 11-а позиция. „Не сме в позицията, в която искаме да бъдем, има доста средни болиди, които са пред нас и очевидно изоставаме драстично от най-бързите коли. Трябва да работим усилено тази вечер и да разберем ограниченията“, сподели той.