Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън заяви, че Макс Ферстапен е направил страхотен сезон във Формула 1 и може да се гордее с начина, по който стигна до втората си световна титла. 25-годишният нидерландец счупи рекорда по победи и е категоричен първенец за 2022, но през миналата година той стигна до първото място след спорно последно състезание именно срещу пилота на Мерцедес.

"Той свърши страхотна работа и направи всичко, което се изискваше от него. Неговият отбор подготви шампионски болид и той не разочарова нито веднъж. Ферстапен може да се гордее с това, което направи. Много добре знам чувствата, които той изпитва в момента", заяви 37-годишният британец, който все още няма победа в Гран при тази година.

Ферстапен не само стана шампион за втора поредна година, а и помогна на Ред Бул да вземе титлата при конструкторите за първи път от 2013 насам, спирайки доминацията на Мерцедес. 

През тази седмица Хамилтън получи признанието за почетен гражданин на Бразилия от местния Конгрес и посети Рио де Жанейро, където се срещна с деца по социален проект. Британецът, който през миналата седмица промотира първото състезание в Лас Вегас, заяви пред местни жители, че се радва повече да бъде в Бразилия, отколкото в Невада.

Хамилтън има три победи на "Интерлагос", където спечели и първата си световна титла преди 14 години.