Световният шампион и лидер във временното класиране на Формула 1 Люис Хамилтън изказа огромни комплименти към своите инженери и механици, които успяха да възстановят колата му навреме за квалификацията на "Спа".

В битката за стартови позиции за Гран При на Белгия британецът успя да се добере до 3-о място зад двамата пилоти на Ферари – Шарл Льоклер и Себастиан Фетел. В неговите очи това до голяма степен беше максимумът предвид инцидента, при който той удари колата си в последната свободна тренировка.

„Последната тренировка беше ужасна сесия за мен. Разбира се, беше болезнена, тай като знаете колко трудно е за хората от отбора да изградят тези детайли, колко е трудно на момчетата да подготвят колата. Знаех, че съм изправен пред трудно предизвиктелство.”

„Моите хора бяха просто безгрешни и винаги дават 110 процента, така че съм наистина благодарен. Просто опитах да им се отплатя с добра квалификация.”

„Предвид факта, че пропуснах цялата трета тренировка и голяма част от първата, се чувствам благодарен да бъда тук (в топ 3 – б.р.).”

„Ферари свършиха страхотна работа днес, а Шарл беше изключителен. Надявам се да им предоставим битка в неделя", завърши Хамилтън.