По-малко от два часа преди старта на тазгодишното издание на Гран При на Австрия бе обявено, че пистата „Ред Бул Ринг“ ще продължи да домакинства на Формула 1 поне до 2030 година.

Австрийското трасе се завърна в календара на шампионата през 2014 година и в годините се превърна в една от най-посещаваните надпревари. През 2020 и 2021 „Ред Бул Ринг“ прие по две състезания заради пандемията от коронавирус.

„Радвам се да обявя тази новина с нашите австрийски партньори. Визията и страстта на Дитрих Матешиц, човек, който обичаше този спорт, направиха всичко това възможно и това е един специален момент. Фактът, че ще се състезаваме тук до 2030 година показва нашето уважение към него. Състезанието в Австрия е едно от любимите на пилотите и феновете и ние нямаме търпение за още доста години на екшън на това трасе“, коментира главният изпълнителен директор на Формула 1 Стефано Доменикали.

Състезанието в днешния ден стартира в 14:00 часа, а Макс Верстапен ще стартира от полпозишън. Нидерландецът спечели спринтовата надпревара вчера и продължи доминацията си.