Големият герой за Ред Бул в днешното състезание за Гран При на Япония се казва Серхио Перес. Той успя да застигне Шарл Льоклер в последните обиколки и да го притисне толкова, че той да сбърка, след което се стигна до минаването извън пистата и блокирането от страна на Льоклер, който накрая получи 5 секунди наказание за действията си. Това осигури втората титла на Макс Верстапен във Формула 1. Да не забравяме каква голяма роля изигра мексиканцът в миналогишния триумф на съотборника си, когато успя да държи Люис Хамилтън зад себе си по време на Гран При на Абу Даби и така да даде шанс на нидерландеца да се приближи и по-късно да спечели първата си титла.

Чеко, този път се изяви с прекрасните си умения в атака, не само като "министър на отбраната" и подпомогна сериозно Макс Верстапен да триумфира още в Япония. Мексиканецът проговори за случилото се на пистата с Льоклер, ето какво заяви той:

„С Шарл се получи оспорвана битка, но и много хубава надпревара. С Леклер се борихме много оспорвано. Опитах се да го атакувам в самия край, шиканът е предпоследния завой преди финала. Той излезе от трасето, това беше резултат от оспорваната ни битка и мисля, че наказанието беше справедливо.”

От отбора на Ред Бул не забравиха да изкажат благодарността си към Серхио Перес като използваха знаменитата фраза на Макс Верстапен от миналата година, когато в Абу Даби нидерландецът заяви, че "Чеко е легенда".