Пилотите Джордж Ръсел и Юки Цунода бяха наказани след края на петъчните тренировки в Монако. Санкциите и на двамата са заради превишаване на скоростта в бокса, която в Монте Карло е ограничена до 60 км/ч, вместо стандартните 80.

Пилотът на Мерцедес е глобен със 100 евро, тъй като неговото прегрешение бе само 0.2 км/ч. По време на тренировките и квалификациите пилотите биват глобявани с по 100 евро за всеки километър над ограничението, така Ръсел се е измъкнал с минималното наказание.

Глобата на японския пилот на Алфа Таури е по-сериозна. Той бе засечен с цели 16.2 км/ч над ограничението, при това с повредена кола. Нарушението на японския състезател дойде когато той се прибираше в бокса със спукана гума и други поражения по своята кола след контакт с мантинелата на шикана след тунела. Тъй като ситуацията с Цунода бе доста по-опасна той получава неофициално предупреждение от стюардите, а екипът на Алфа Таури се глобява с 1000 евро.

Последната тренировка и квалификацията за Гран При на Монако са днес, 27-и май, а надпреварата е неделя, 28-и май, от 16:00 часа.