Големият бос на Фиат Крайслер и Ферари – Серджо Маркионе може да бъде лишен от своята ръководна позиция още тази вечер. Такова се очаква да бъде решението, което ще вземе бордът на директорите в компанията на събранието си след няколко часа.

Според неофициалните данни планът за намирането на наследник на Маркионе ще бъде ускорен. Главната причина се крие в проблемното здравословно състояние на 66-годишния управник, който трябваше да се оттегли от длъжност в края на годината.

В качеството си на председател и изпълнителен директор Маркионе управлява автомобилния гигант от 2014 година, а в същото време е доста гласовит представител на Ферари в преговорите със собствениците на Ф1 „Либърти Медия” за новите правила в шампионата, които трябва да влязат в сила от 2021 година.

Естественият избор за наследник на Маркионе би трябвало да падне върху настоящия член на директорския борд Луи Кери Камилери, който ще стане изпълнителен директор,  докато президентските функции би трябвало да отидат в ръцете на Джон Елкан Аниели.