Формула 1 се включи в международната инициатива за набиране на средства за пострадалите от пожарите в Австралия с аукцион на пилотски артикули и директни срещи със звездите от автомобилния шампионат. Търговете ще продължат до 9-и февруари за срещите с пилотите и до 16-и февруари за аксесоарите.

"Австралия винаги е била и винаги ще бъде специална територия за Формула 1. Местните хора са неразделна част от нашето сплотено общество и ние изпращаме нашите най-сърдечни съболезнования на всички, които са засегнати от ужасните пожари", съобщиха от Формула 1.

Феновете на Формула 1 могат да наддават за състезателни гащеризони на Макс Верстапен, ръкавици и обувки на Даниел Рикардо и шлема, който Кевин Магнусен ще носи в Гран при на Австралия на 15-и март.
Освен това, феновете могат да си осигурят срещи с пилотите на Мерцедес - Люис Хамилтън и Валтери Ботас, както и с техния директор - Тото Волф. На разположение ще бъде и шефът на Ферари - Матео Бонини, а сред офертите са още обиколка с автомобил по сигурността, посещения на заводите на Макларън и Рено, както и тренировъчната академия на Рено.

Всички събрани пари ще бъдат преведени на "Червения кръст" в Австралия, местната пожарна команда и фондациите за възстановяване на засегнатите региони.