Официални лица на Международната автомобилна федерация (ФИА) ще посетят пистата "Асен" в близките седмици, за да инспектират трасето за евентуално домакинство на Гран При на Холандия през 2020 или 2021.

Визитата идва, след като представители на организационния комитет на състезанието се срещнаха с шефовете на Формула 1, Либърти Медия, по време на Гран При на Германия миналата седмица.

По-рано през годината състезателния директор на ФИА, Чарли Уайтинг, посети пистата от името на федерацията и заяви, че трябва да се направят само няколко малки промени.

От Международната мотоциклетна федерация също ще изпратят човек, за да преценят дали исканите промени са възможни, или пистата не е подходяща за състезания от Формула 1.

Лее ван Дам, шеф на организационния комитет, вярва, че фактът, че от мотоциклетната федерация са отворени към диалог е добър знак.

"Те можеха да кажат, че не виждат как ще се случи състезание на "Асен", но не направиха така“, каза ван Дам.

Представители на Международната мотоциклетна федерация вече направиха изненадваща визита по време на Гран При на Холандия в МотоГП, което е добър знак.

Интересът към Формула 1 през последните години в Холандия се увеличи неколкократно, благодарение на Макс Ферстапен и неговото присъствие в челото на колоната. 

В днешни дни не е никак странно да се видят трибуни изцяло в "оранжево" заради пилота на Ред Бул.

Последното състезание за Гран При на Холандия във Формула 1 се проведе през 1985 година на "Зандвоорт", като победител в надпреварата стана Ники Лауда, втори се нареди Ален Прост, а подиума допълни Айртон Сена.