Двукратният световен шампион във Формула 1 Емерсон Фитипалди вярва, че Серхио Перес може да се противопостави на съотборника си Макс Верстапен в битката за титлата през настоящия сезон.

„Според мен Чеко демонстрира в Джеда, че притежава нужната скорост. В определен момент от състезанието, когато Макс бе втори, а Перес водеше, Верстапен опита да намали разликата. Но не успя, защото Чеко бе в състояние да поддържа добро темпо“, сподели Фитипалди

„Той показа, че е бърз и твърд пилот. Според мен е добър състезател. Много зрял и с изключителен опит. За феновете би било страхотно да видим тези двама пилоти в битка за титлата“, допълни легендарният бразилец.

„Ред Бул изглежда има много повече аеропритискане в сравнение с останалите. Изглежда са открили нещо в тази област. Автомобилът на Ред Бул е доста по-стабилен на пистата, гумите държат по-дълго. За останалите ще е трудно да са предизвикателство за тях в състезателна дистанция. Може да ги доближат в квалификация, докато са с нови гуми. Но в дълги серии Ред Бул пази много по-добре гумите, което изглежда е огромно предимство“, добави Фитипалди пред нидерландската версия на Моторспорт.