Бразилската легенда във Формула 1 Емерсон Фитипалди засипа с похвали Фернандо Алонсо и екипът на Астън Мартин. Фитипалди вярва, че испанецът може да се бори за победата в Гран при на Монако през тази година.

„Въпреки очевидното превъзходство на Ред Бул, на мен ми хареса как преминаха първите три състезания. Силите на отборите в известна степен се изравниха. Астън Мартин не отстъпва толкова на лидерите. Ферари трябва да постигне съществено подобрение. Мисля, че същото важи и за Мерцедес. По принцип се забелязва, че вече има напредък. Но като цяло разпределението на силите е по-балансирано, въпреки че Ред Бул е няколко стъпки напред", сподели Фитипалди пред AS.

„Несъмнено най-голямата изненада на шампионата досега е Астън Мартин. Фернандо Алонсо е идеалният пилот, който извлича максимума от колата. Убеден съм, че трите му поредни подиума не са случайност. Тази година той ще е много бърз и донесе още немалко изненади“, допълни легендарният пилот.

„Алонсо притежава всички качества на идеалния пилот. Има природен талант, подготвен е отлично физически и психически, обича невероятно много работата си. Лично аз спечелих последната си победа на 47 години. Алонсо може да стигне до тази възраст на също толкова високо ниво. Той жадува за победи, целеустремен е, невероятно упорит и със силен характер. Защо не постигаше успехи през предишните десет години също е ясно: караше неконкурентоспособни автомобили.“, сподели още той.

„Според мен тази година Алонсо ще е един от фаворитите за Гран при на Монако и претендент за победа там. Знаем, че на това трасе скоростта няма толкова голяма значение. Затова там може да се случи какво ли не", завърши Емерсон Фитипалди.

Следващото състезание в сезона е на 30-и април в Баку, а състезанието в Монако е чак в края на май месец.