Дъждовната квалификация за Гран При на Унгария породи няколко линии на напрежение, а една от тях се оказа между пилотите на Ферари и Макларън съответно Себастиан Фетел и Дженсън Бътън. Германецът директно обяви своя по-опитен колега, че му е попречил да направи финален опит за бърза обиколка при разветите в края на сесията жълти флагове заради завъртането на Фернандо Алонсо (Макларън).

Четирикратният световен шампион дори си позволи да използва по-остър език при описанието на случката, като заяви, че Бътън е спял зад волана. „Не мисля, че това беше справедливо. В края имаше жълти флагове и не знам защо Дженсън не се отмести от пътя ми. Така не успях да приключа обиколката си както трябва и загубих много време“, гневеше се Фетел, който ще стартира от 5-о място на "Хунгароринг" утре.

„Според мен той просто спеше. Не мисля, че очакваше някой да продължи да натиска след жълтите флагове, затова се отпусна и вече просто се прибираше към питлейна. В 12-ия завой той изобщо не се помръдна, едва в следващия ми направи път, но дотогава вече бях загубил прекалено много време. Нямаше никакъв смисъл да натискам в последния завой. Ако не беше тази случка, може би щях да съм в топ 3, при това с лекота. Жалко е, колата се държеше много добре“, завърши Фетел.