Себастиан Фетел се вълнува за предстоящия сезон във Формула 1 и няма търпение да разбере колко бърз е новият му автомобил Астън Мартин AMR21, който бе представен днес. Немският пилот сподели, че е в прекрасно настроение и се надява да не му отнеме много време да свикне с колата и екипа.

„Състезавам се във Формула 1 от много години, преминал съм през четири отбора, но началото на един нов сезон с нов тим винаги ме вълнува. Като пилот винаги съм държал под око съперниците и този отбор постоянно ме е впечатлявал с онова, което е успявал да постигне с далеч не голям бюджет. Ето защо, когато Лорънс Строл и Отмар Шафнауер се свързаха с мен миналата година и ми разясниха амбициите си, веднага бях мотивиран да се присъединя към отбора", заяви Фетел.

„Посетих фабриката, запознах се с хората, с инженерите и механиците си. Уверен съм, че с подкрепата на Лорънс ще постигнем истински прогрес. Още не съм карал колата – очевидно, но мисля, че изглежда страхотно. Нямам търпение да изляза на писта. Нямам търпение и да работя, да опозная по-добре всички в отбора, включително съотборника ми Ланс Строл. Изкарах доста време с инженерите в опит да разбера всичко – не само като техника, но и като процедури. Надявам се да не ми отнеме много време да свикна. Много, много вълнуваща група от хора са със страхотен дух и като цяло съм в наистина прекрасно настроение", добави още той.

„Ясно е, че не съм доволен от миналогодишното си представяне. Приех станалото и не съжалявам за нищо. И вече гледам напред към новия сезон. Никога не ми е пукало какво говорят или мислят хората за мен. Смятам, че е важно аз да съм в мир със себе си“, каза германецът.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.