Четирикратният световен шампион Себастиан Фетел не изключва възможността един ден да се завърне във Формула 1, но това не влиза в плановете му в настоящия момент. Той заяви в интервю за ДПА, че първо иска да се наслади на новата фаза в живота си.

"Не искам да казвам, че никога не бих го направил, но времето си лети. Възрастта не бе причина да се оттегля по начало, но със сигурност не съм го направил, за да се върна година по-късно", заяви той за ДПА.

"В момента разполагам с привилегията да прекарвам повече време със семейството и с децата ми. Сега това е приоритет за мен. В последните няколко години преоткрих много неща и Формула 1, колкото и голяма да е, за мен става все по-малък и по-малък фактор".

Фетел все пак е открит към възможността да кара в световните ендюрънс серии. В момента той води преговори с отбор за участие в тестове.

"Когато спрях, моето намерение не бе веднага да се хвърлям в следващия кокпит. Първо искам бъда този човек, който има времето да прави това, което пожелае", добви германският състезател./БТА