Звездата на Ферари Себастиан Фетел диктуваше събитията във втората свободна тренировка преди Гран При на Унгария.

Германецът записа 1:16,834 минути, с което изпревари Макс Ферстапен (Ред Бул) с 0,074 секунди.

Трети на „Хунгароринг” се нареди съотборникът на Ферстапен в Ред Бул – Даниел Рикиардо, който остана на 0,227 от лидера.

Кими Райконен (Ферари) се класира четвърти на 0,319 от своя съотборник Фетел.

Двамата пилоти на Мерцедес Люис Хамилтън и Валтери Ботас имаха проблеми в своите обиколки с утра меките гуми, като и двамата загубиха време в последния сектор. Лидерът в шампионата изтърва контрола над предните колела в последния 14-и завой. Ботас, от друга страна, загуби сцепление в задните колела на своя болид в завой №12 и описа широка дъга. Двамата останаха съответно на 0,753 и 1,034 от Фетел.

Традиционно втората половина на 90-минутната сесия беше предназначена за състезателни симулации, които се проведоха под постоянната заплаха от дъжд на „Хунгароринг“. Дъждът така и не удари пистата и отборите успяха да изпълнят предвидените си програми.

Още в началото на тези симулации Стофел Вандоорн се завъртя между четвърти и пети завой. Белгиецът избегна удар със стената и продължи своята тренировка. Това си остана и единственият по-сериозен инцидент за цялата тренировка.

Гран При на Унгария ще може да проследите в ефира на DIEMA SPORT 2 и онлайн на PLAY DIEMA XTRA тази неделя (29 юли) от 16,10. А утре ще може да проследите и квалификацията от 16 часа.