Пилотът на Ферари във Формула 1 Себастиан Фетел коментира представянето на отбора в първите две свободни тренировки преди Гран При на Австралия. Германецът беше честен, когато заяви, че колата все още е далеч от скоростта, която всички в отбора искат да виждат.

Действащият световен шампион Люис Хамилтън (Мерцедес) беше човекът, който диктуваше събитията в подготвителния етап на „Албърт Парк”. Във втората сесия днес Фетел завърши на цели 8 десети и 4 позиции зад него.

На този етап 31-годишният германец още обаче не вижда причина за притеснение. „Не сме толкова бързи, колкото на много от нас би ни се искало да бъдем. Това обаче беше петъчен ден, така че резултатите са без значение”, заяви  Фетел.

„Денят беше труден за нас, а може би беше такъв за всички. Ние определено още не сме там, където искаме да бъдем. Не толкова по отношение на времето за обиколка, колкото при усещането на колата и управлението ѝ.”

„Така и не влязохме в подходящото настроение, в ритъм, а това е много важно на това трасе. Аз се надявам утре да имаме по-добър ден и ако можем да си върнем увереността и настроението, то това ще подобри резултатите ни в рамките на една обиколка.”

„Дали съм бил изненадан от представянето ни днес – и да, и не. И преди съм изпадал в такава ситуация. Мога да усетя, че сега управлявам същата кола, която имах и в тестовете, но тя не прави същите неща. Тук-там тя не отговаря така, както ми харесва, затова ми липсва увереност. Към момента просто се опитваме да разберем какво се случи по време на сесията, какво точно опитахме, как то доведе до промени и така нататък. Не считам сесията за съвсем ужасна. Имаше периоди, в които бяхме наистина, наистина добри, сега просто трябва да наредим нещата и да имаме по-добра събота”, завърши Фетел.

Проследете на 16-март, събота, от 8 часа българско време квалификацията за Гран При на Австралия – пряко в ефира на  DIEMA SPORT 2  и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. Самият старт ще се състои в неделя, 17-и март, от 7,10 часа, като отново можете да се доверите на DIEMA SPORT 2 и PLAY DIEMA XTRA!