Водещият пилот на Ферари Себастиан Фетел призна, че в съботната квалификация за Гран При на Унгария тимът просто не е показал достатъчно скорост, за да се мери с Мерцедес.

Колите на четирикратните шампиони при конструкторите окупираха челната редица на стартовата решетка за утре, след като Люис Хамилтън остави двете Ферарита на над половин секунда зад себе си. Неговият съотборник Валтерио Ботас пък финишира с изоставане от малко повече от 2 десети.

Определено падналият дъжд на „Хунгароринг” не бе в услуга на Ферари, чийто пилоти показаха далеч по-добри резултати в тренировките, когато трасето бе напълно сухо. Заради метеорологичните условия Фетел и неговият съотборник Кими Райконен ще стартират съответно от 4-о и 3-о място. „Не мисля, че пасивът ни беше чак толкова голям, но определено не бяхме достатъчно бързи”, коментира Фетел. „Смятам, че ще ни е трудно в мокри условия, така не можем да извадим всичко от колата. Считам, че обиколките ни днес бяха добри, но не достатъчно бързи.”

„Вярвам, че при сухо време имаме много повече контрол. Днешният следобед не беше сух, така че очакваме да видим какво ще се случи утре, защото състезанието е дълго. В мокри условия просто не сме толкова уверени, както на сух асфалт. Днес беше една коварна сесия, можеше да се случи абсолютно всичко. Считам, че се справихме добре до самия край, но все пак нещо не ни достигна”, допълни Фетел.

Не пропускайте Гран При на Унгария, 12-и кръг от сезон 2018 във Формула 1, в неделя от 16,10 часа – пряко в ефира на DIEMA SPORT 2  и онлайн на PLAY DIEMA XTRA!